VEELGESTELDE VRAGEN

Heb je een andere vraag voor ons?

Contacteer ons
LUIERS
Waar kan ik Rascal + Friends luiers verkrijgen?
Binnenkort zijn onze premium luiers in Nederland verkrijgbaar!
Gebruiken jullie inkt op waterbasis voor jullie luiers?
Ja! De inkt die gebruikt wordt voor onze luiers is op waterbasis. Dit is in lijn met onze research en ontwikkeling en volgt onze ecorichtlijnen. Er werden geen schadelijke chemicaliën voor onze luierkleur gebruikt.
Bevatten jullie luiers latex, geurstoffen of lotions?
Rascal + Friends luiers bevatten geen latex, geurstoffen, lotions en gebruiken enkel inkt op waterbasis. We hebben onze luiers ontworpen met baby's hun gevoelige huid in het achterhoofd.
Mijn baby’s luier kan naar urine ruiken wanneer deze vol is
Rascal + Friends gebruiken geen chemische geurstoffen of lotions om de urinegeur te maskeren. Onze luiers hebben een luchtdoorlatende rug om vocht weg te trekken van delicate huid en om jouw baby droog te houden.
Waar zijn Rascal + Friends luiers van gemaakt?
De hoogwaardige materialen in Rascal + Friends luiers zijn afkomstig van over de hele wereld en zijn dezelfde als alle luiers ter wereld. Ze worden voornamelijk gemaakt van: pluispulp, superabsorberend materiaal (SAP),  polypropyleen ongewoven stoffen, polyethyleenfilm, samen met enkele bevestigings- en elastische materialen. Alle materialen ondergaan een strenge productveiligheidsbeoordeling en worden vervaardigd onder strikte richtlijnen.
Wat is jullie 3D-kern?
Rascal + Friends heeft voordeel gehaald uit een nieuwe innovatie. Onze 3D-kern vergroot het absorberend gedeelte, waardoor er absorbtiekanalen gecreëerd worden langs de zijkant van de kern die helpen om stiekeme lekken te voorkomen. Je kan ze vinden naast de dubbele lekbeschermers. Bekijk ze door de 3D-kern op te tillen.
Gebruiken jullie superabsorberende middelen in jullie producten?
Alle wegwerpluiers gebruiken een bepaald type superabsorberende middelen, en onze Rascal + Friends luiers gebruiken natriumpolyacrylaat (SAP) om het vocht van de baby weg te trekken en in de luier op te nemen.
Waarom is de luier van mijn baby 's nachts beginnen lekken?
De gewichtsklasse op elk van onze paketten is louter een aanwijzing, en in de meeste gevallen zal een maat hoger gaan het lekprobleem stoppen. De factoren die soms kunnen leiden tot lekken zijn de vele bewegingen die jouw baby dagelijks maakt, de aard van jouw baby's darm- en blaasgewoontes en de maat van de luier die jouw baby draagt. Maar dat terzijde, weten we dat elke baby anders is waardoor het occasionele lekprobleem kan voorvallen.
Ik vind de plakstrips te kort of te strak
Onze plakstrips zijn in vergelijking met andere toonaangevende merken ontworpen om dichter bij de heupen te zitten. Dit is een nieuwe innovatie en volgt de globale trends. En zeker voor pasgeborenen, betekent dit minder druk op hun delicate navel.
Waarom hebben Rascal + Friends geen aparte luiers voor jongens en meisjes?
Rascal + Friends volgt de trend van unisexluiers. Onze luiers werden met veel zorg ontworpen met nieuwe innovaties om in een unisex design vocht te absorberen en een maximum aan comfort te bieden.
Zullen jullie luierbroekjes uitbrengen?
We zijn ermee bezig! Onze luierbroekjes zullen gauw naar België komen.
De maatwijzer op het pakket past niet bij mijn baby
Het assortiment van onze luiers is verkrijgbaar in verschillende maten voor elke ontwikkelingsfase. Elk Rascal + Friends luierpakket heeft een gewichtsbereik om ouders te helpen bij het kiezen van de meest geschikte luier voor hun baby. De maatwijzer is alleen bedoeld als richtlijn, waarbij de pasvorm en het comfort verschillen van baby tot baby. Dit assortiment wordt gebruikt aangezien er zoveel verschil kan zijn in de vorm en bouw van de baby.
Mijn baby is een buikslaper
Buikslapers kunnen lastig zijn, en de meeste babys zullen doorheen dit stadium van buikslapen gaan. Je kan een maat groter proberen zodat de luier hoger komt te zitten. Een andere tip is om om de luier s' nachts andersom aan te doen, met de achterkant vooraan.
Zijn jullie luiers dierenproefvrij en zijn ze veganistisch?
Ja, onze luiers zijn dierenproefvrij en zijn veganistisch! We zijn trots gecertificeerd door PETA.
Zijn jullie luiers dermatologisch getest?
Ja! Onze luiers zijn met trots gecertificeerd door Dermatest.
Wat is de gel die zich in de luier bevindt?
De meeste wegwerpluiers bevatten een superabsorberend materiaal (SAP) dat gemengd wordt met de pluispulp in de luierkern. Het SAP absorbeert vocht en zet het om in een gel waardoor het absorptievermogen van de luier verbetert.
SAP-materialen zijn veilig, niet giftig, niet-irriterend en worden gebruikt in de hele sanitaire sector.
Ik heb wat gel gevonden op mijn baby's huid
Het kan weleens gebeuren dat er een kleine hoeveelheid gel (SAP) vanuit de luierkern op jouw baby's huid terechtkomt. Het kan verwijderd worden met een babydoekje of met een vochtig washandje.
 
 
DOEKJES
Waar kan ik de doekjes voor gebruiken?
Voor alles! Rascal + Friends sensitive doekjes zijn perfect voor alle taken, van het opruimen van kleine (en minder kleine) puinhoopjes tot het afvegen van plakkerige vingers en alles daartussenin!
Hoe groot zijn de velletjes?
17cm x 19cm
Van welk materiaal zijn de doekjes gemaakt?
Onze biologisch afbreekbare doekjes zijn 100% gemaakt van viscose.
Wat is de vervaldatum van jullie doekjes?
Onze doekjes zijn twee jaar houdbaar - niet dat ze zo lang zullen meegaan met bengeltjes in huis!
Zijn jullie doekjes doorspoelbaar?
Het is niet aanbevolen om onze doekjes door te spoelen. Gelieve ze in de vuilbak te werpen.
Is jullie verpakking recycleerbaar?
Ja, onze verpakking is 100% recycleerbaar. Zie de onderkant van de verpakking voor meer informatie over het correct recycleren van jouw doekjesverpakking.
Zijn jullie doekjes gecertificeerd?
Ja, ze zijn dermatologisch getest op huidvriendelijkheid en werden door PETA gecertificeerd als dierproefvriendelijk en veganistisch.
Uit welke ingrediënten bestaan jullie doekjes?
Aqua (water), Glycerine, Natriumcitraat, Punica Granatum (Granaatappel)-extract, Citroenzuur, Aloë Barbadensis Bladsap, Polyglyceryl -4 Capraat, Chamomilla (Kamille) Recutita Bloemextract, Gluconolacton & Natriumbenzoaat. Kijk hier voor onze ingrediëntenfuncties.
Bevatten jullie doekjes chemicaliën?

Onze doekjes zijn gemaakt met een formule die 99% natuurlijk is, ongeveer 0,2% is een vleugje zacht conserveermiddel om de groei van slechte dingen tegen te houden! Ze bevatten geen alcohol, fenoxyethanol, parfum, ftalaten, parabenen, SLS of lanoline *.

* Rascal + Friends doet geen uitspraken over de ingrediënten die door andere luiermerken worden gebruikt

Wat is natriumbenzoaat en waarom gebruik jullie het?
Natriumbenzoaat is een conserveermiddel met een laag risico dat we gebruiken om onze doekjes vers te houden! Onze doekjes gebruiken slechts 0,2% natriumbenzoaat - de rest van de ingrediënten in onze formule zijn allemaal natuurlijk!
Wat is de EWG-score van jullie doekjes?
Onze doekjes hebben een gemiddelde EWG-score van 1,20 en een totale score van 12. Bekijk onze ingrediëntenlijst hier voor meer informatie.
Mijn doekjes aan de bovenkant van de verpakking voelen een beetje droog aan 
Vanwege ons 'geen schadelijke stoffen'-beleid bevatten de doekjes van R + F niet de chemicaliën die normaal gezien vloeistof aan de doekjes "binden". Hierdoor kan de vloeistof soms naar de bodem van de verpakking migreren. Om dit op te lossen, draai je het pakket met doekjes met gesloten deksel ondersteboven en knijp je het zachtjes in en masseer je het een paar seconden. Hierdoor wordt de vloeistof snel gelijkmatiger doorheen de verpakking verdeeld en worden de doekjes weer in hun normale werkklare toestand gebracht.